Häidemme kukat

on
maanantai 26. elokuuta 2019
Yhteistyössä Bieder Kukkakauppa Ruoholahti
*kaikki julkaisun kuvat on ottanut Lotta Polviander


Häidemme kukat

Moi kaikille, vihdoinkin pääsen kirjoittamaan häidemme kukista! Kaikki kukat häihimme loihti uskottomattoman lahjakas floristi, Tapio Komminaho, joka työskentelee Kukkakauppa Bieder Ruoholahdessa. Kirjoittelin kesäkuun alussa tapaamisestamme Tapion kanssa, julkaisun voit lukea täältä.

Kukat olivat minulle häissä tärkeä elementti, koska niillä saa koristeltua juhlatilan kauniisti ja samalla välttyy ostamasta esim. muovisia koristeita.

Häidemme kukat

Häidemme kukat


Kukkien hinnastoa


Monia aina kiinnostaa, että paljonko kukkiin on mennyt rahaa. Voin jakaa teille suuntaa antavia hintoja. Lopulliset hinnat riippuvat aina siitä, miten runsaat kimput ja köynnökset haluaa.

  • Morsiuskimppu 100-120€ 
  • Morsiusneitojenkimput 25€ / kpl
  • Kaasojen rannekukat 25€ / kpl
  • Sulhasen rintakukka 15€
  • Hiuskukat 10€
  • Juhlapaikan kukat (ruskus, harsokukka sekä happy joe-pulloihin tulevat harsokukat) 100-150€
  • Kukitus paikanpäällä 2h floristin työaikaa 45€ / tunti

Karkeasti tuosta voi siis laskea, että häidemme kukkien hinnaksi tuli yhteensä noin 400 €. Minusta tuo summa on erittäin kohtuullinen siihen nähden, miten paljon kukkia tuolla rahalla saimme. Olimme todella tyytyväisiä kaikkiin kukkiin ja floristi oli asetellut ne todella kauniisti juhlapaikalle.

Häidemme kukat

Häidemme kukat

Kattauksen kukat


Ruokapöytiin halusimme vihreää köynnöstä jollain pienellä twistillä. Juhlapaikan pöydät olivat melko kapeat, joten mitään kovin runsasta köynnöstä niihin ei kannattanut laittaa. Kevyt ja kaunis köynnös sopi näihin pöytiin siis erittäin hyvin ja samalla tilaa jäi myös ruokailuastioille, samoin kuin kynttilöille ja menu-kylteille.

Floristi teki köynnökset asettelemalla pöytien keskelle ruskusta ja harsokukkaa. Minusta ne näyttivät todella kauniilta valkoisen pöytäliinan ja kultaisten kynttilänjalkojen kanssa. Muistan kun saavuimme juhlapaikalle vihkimisen jälkeen ja itkin onnesta ja kiitollisuudesta, kuinka kauniiksi juhlapaikka oltiin saatu.

Itsehän en ollut osallistunut laisinkaan juhlapaikan koristeluun, kun istuin koko aamun meikattavana ja laitettavana. Olin kuitenkin antanut miehille ja floristille hyvät ohjeet, että mitä laitetaan mihinkin. Myös yksi naispuolinen ystäväni oli miesten apuna juhlapaikalla, ja tiesin että voin luottaa häneen.

Häidemme kukat

Häidemme kukat

Morsiuskimppu ja sulhasen viehe


Minulla oli alusta saakka aika selkeä visio siitä, minkälaisen kimpun haluan itselleni. Kimppu sai olla aika huoleton ja rönsyilevä, ei mikään kovin viimeistellyn näköinen, pyöreän muotoinen tai siro. Halusin kimppuun tummia sävyjä, vihreää, mutta myös hempeää persikan sävyä.

Olin kimppuuni niin tyytyväinen! Rakastuin siihen heti. Ruusua, neilikkaa, tummanpunaista, vihreää, persikkaa, valkoista harsokukkaa, siis juuri sellainen kimppu josta olin haaveillutkin. Kyllä sai taas hämmästellä ammattilaisen taitoa ymmärtää asiakkaan toiveita ja toteuttaa niiden pohjalta uskomattoman upea kimppu.

Häidemme kukat

Eetun vieheeseen tuli samansävyinen neilikka, harsokukkaa ja hieman vihreää. Viehe sopi siis oikein hyvin yhteen kimppuni kanssa. Myös kaasojen rannekukat ja morsiusneitojen kimput tehtiin morsiuskimpun sävymaailman pohjalta, jotta niistä saatiin samanhenkisiä.

Häidemme kukat

Häidemme kukat

Rannekukat ja morsiusneitojen kimput


Kaasoilleni ja äidilleni tuli rannekukat. Minulla ei taida olla rannekukista mitään lähikuvaa, mutta floristi oli siis kiinnittänyt kukat valkoiseen helmistä tehtyyn käsikoruun. Tämä sama värimaailma tosiaan toistui myös rannekukissa; persikan väristä neilikkaa, harsokukkaa ja hieman vihreää.

Häidemme kukat

Kaksi pikkusiskoani olivat morsiusneitoina. Heillä molemmilla oli omat kimput, jotka olivat hyvin samantyyliset kuin oma kimppuni, mutta vain pienemmässä koossa. Toinen näistä morsiusneidon kimpuista toimi myöhemmin myös heittokimppuna, kun en raaskinut vielä luopua omasta kimpustani.

Häidemme kukat

Happy Joe-pullot


Ostin Tyttö tahtoo -blogin Hannalta Happy Joe-pulloja, joihin oli jo valmiiksi kiinnitetty juuttinarua ympärille koristeeksi. Pulloista sai siis kauniit maljakot kukkia varten. Pulloja oli noin 20 kappaletta ja jokaiseen laitettiin harsokukkaa. Floristille annoimme vapaat kädet asetella pulloja vähän sinne sun tänne ympäri juhlapaikkaa ja piha-aluetta.


Häidemme kukat

Näitä maljakoita löytyikin sitten ihanasti vähän joka puolelta; mm. päätalon ikkunalaudoilta, ulkorappusilta ja venevajan tynnyripöydiltä. Yksinkertainen on kaunista.

Häidemme kukat

Kampauksen kukat


Viimeisimpänä, muttei suinkaan vähäisimpänä; kampauksen kukat. Kuten olettekin nähneet kuvia, minulla oli hääpäivänä hiukset auki, vain pieni osa hiuksista oli letillä kiinni. Kampaus oli siis aika yksinkertaisen kaunis, mutta mielestäni se kaipasi pientä koristelua.

Häidemme kukat

Häitä edeltävänä päivänä kävin hakemassa floristilta kampauksen kukat. Hän oli pakannut matkaani harsokukkaa sekä pari neilikkaa ja eukalyptusta. Kampaaja sommitteli kukkia letin päälle ja päädyimme yhteistuumin koristelemaan kampausta eukalyptuksella. Kampauksesta tuli mielestäni hyvin kaunis, oikeastaan juuri sellainen kuin olin toivonutkin.

Häidemme kukat

Toivottavasti tykkäsitte tästä postauksesta tai saitte joitakin vinkkejä. Voin erittäin lämpimästi suositella Kukkakauppa Biederiä ja nimenomaan Tapio Komminahoa, joka työskentelee Ruoholahden toimipisteessä. Hänellä on vuosien kokemus ja hän osaa toteuttaa juuri sinun toiveidesi mukaiset kimput ja koristeet!

Kukkamme saivat paljon kehuja ja ne säilyivät kauniin näköisinä koko juhlapäivän ajan. Kiitos vielä tuhannesti floristillemme Tapiolle❤️

2 kommenttia on "Häidemme kukat"
  1. Tosi kauniit kukkakoristelut teillä ja ihana tuo sun kimppu. Tuo persikan sävy on niin nätti. Kiva myös nähdä mihin meidän pullot päätyi:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, morsiuskimppu oli kyllä niin täydellinen! <3 Ja joo kiitos vielä pulloista, ihanan yksinkertaisen kauniit :)

      Poista

Jätäthän vierailustasi kommentin, kiitos!

Suosituimmat postaukset

Instagram