DIY: Hääkutsut

on
tiistai 23. huhtikuuta 2019

Vihdoinkin pääsen kirjoittamaan teille meidän hääkutsuista! Olen niin innoissani odottanut, milloin pääsen julkaisemaan tämän postauksen. Meillä vähän venyi tämä hääkutsujen lähettäminen, mutta onneksi olimme lähettäneet vieraille jo viime vuoden puolella Save the date -kortit.

Nyt kaikki kutsut ovat kuitenkin toivottavasti löytäneet jo perille ja saamme jäädä jännittämään, miten moni pääsee osallistumaan häihimme.

Onnea on lahjakas ystävä


Meillä on super lahjakas ystävä, Katja, joka valmistuu pian graafiseksi suunnittelijaksi. Meidän onneksemme Katja ryhtyi suunnittelemaan ja toteuttamaan hääkutsujamme. Minulla oli päässäni jo jonkinlainen visio kutsujen suhteen, mutta ideoimme paljon yhdessä.

Halusin kutsuista mahdollisimman yksinkertaiset ja selkeät. Kutsuissa tulisi myös olla kaikki tarpeellinen informaatio, joten kaikille info-lappusille halusimme askarrella taskun.


Tarvikkeet kutsuja varten


Kävimme ostamassa Sinellistä erilaisia papereita; A4-kokoista ekopaperia korttipohjaksi ja hieman tummemman sävyistä ekopaperia taskua varten. Lisäksi ostimme vaaleaa paperia, josta tekstit erottuvat hyvin.

Papereiden lisäksi tarvitsimme:
  • tulostimen ja mustetta
  • paperileikkurin, jonka avulla leikkaaminen oli nopeaa ja jälki siistiä
  • kaksipuolista teippiä papereiden kiinnittämistä varten
  • narua kutsujen solmimiseen



Kutsujen ulkoasu


Katja tosiaan teki kutsujen suhteen suurimman työn. Hän kirjoitti käsin kanteen tekstin "sara ja eetu" sekä kortin sisään Eino Leinon tekstin: "syli toisensa tapasi". Lisäksi Katja maalasi koristeköynnökset/oksat ja piirsi hääinfoon kartan kirkolle sekä juhlapaikalle. Loput kutsujen tekstit kirjoitettiin koneella ja tulostettiin. Katja on siis todellakin tehnyt paljon kutsujemme eteen.


Askartelutuokio


Kaasoni Kristan kanssa menimme Katjan luokse askartelemaan kutsut kasaan. Ja vaikka leikkaamista, liimaamista ja kutsujen taittelua olikin aika paljon, niin saimme kutsut kolmistaan valmiiksi melko nopeasti. Kaiken lisäksi askartelu oli oikein mukavaa, etenkin hyvässä seurassa.

Kaksipuolinen teippi oli muuten ihan super kätevä; se kiinnitti paperit toisiinsa hyvin eikä tehnyt paperia kupruilevaksi, kuten liima tekee. Rullaa oli myös helppo käyttää ja jälki oli siistiä.

 

Kutsujen sisältö


Kutsuista löytyy kaikki tarpeellinen tieto hääpäivään liittyen:
  • Päivämäärä, kellonaika, kirkko, juhlapaikka
  • Kartat kirkolle ja juhlapaikalle
  • Pysäköintimahdollisuudet kirkon ja juhlapaikan läheisyydessä
  • Majoittautuminen hääpaikalla
  • Vastauspyyntö sisältäen ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot
  • Tilinumero, johon vieraat voivat halutessaan siirtää rahaa häämatkaamme varten
  • Meidän molempien yhteystiedot lisäkysymysten varalta



Paljonko kutsuille tuli hintaa?


Olin varautunut siihen, että kutsujen hinta voi nousta aika suureksikin, kun tarvikkeet ostaa itse. Säästin kaikki kuitit ja kirjasin ostokset ylös Tahtoo- sivuston kukkaroon. Kutsujen kokonaishinnaksi tuli 65,80 €, kun kutsuja oli 28 kappaletta. Tuo hinta sisältää siis kutsutarvikkeiden lisäksi myös kirjekuoret ja postituksen. Eli siitä voi laskea, että yhdelle kutsulle jäi hintaa 2,35 €.

Meidän tosin tarvitsi postittaa ainoastaan 7 kutsua, koska loput kutsut saimme annettua vieraille henkilökohtaisesti. Saimme sillä tavoin säästettyä hieman kustannuksissa, koska postimerkit ovat nykyisin niin kalliita. Yksi merkki maksaa 1,50€ ja jos olisimme postittaneet kaikki kutsut, pelkät postimerkit olisivat maksaneet 42€.

Kirjekuoretkin olivat ekopaperia ja myös ne löytyivät Sinellistä.

Häidemme näköiset kutsut


Minä olen kyllä niin tyytyväinen näihin kutsuihin! Ne ovat täydelliset ja juuri meidän häidemme näköiset. Katja on ihan mielettömän taitava ja hän osasi vastata toiveisiimme täysin. Näistä tuli kyllä hienommat, mitä olin edes osannut odottaa. Ja minusta on jotenkin ihanaa, ettei kenelläkään muulla ole samanlaisia kutsuja.

Seuraavaksi ryhdymme Katjan kanssa toteuttamaan menu-ja ohjelmakortteja pöytiin, niistäkin tulee varmasti upeat.


Graafista suunnittelijaa vailla?


Mikäli sinäkin tykästyit näihin meidän kutsuihin ja tarvitsisit graafisen suunnittelijan palveluita, niin Katjalle saa laittaa viestiä.

Katjan tavoittaa Instagramin kautta seuraavilta tileiltä:

5 kommenttia on "DIY: Hääkutsut"
  1. Oi vitsi, teidän kutsut on ihan supernätit! Mulle iskee melkein kutsukateus:D Nuo taskussa olevat irralliset infolappuset on tosi kivat ja kutsut on kokonaisuudessaan niin hienon näköiset, ettei uskoisi itse tehdyiksi. Mutta nämä teidän kutsut taas todistaa, että kaikesta ei tarvitse aina maksaa maltaita, vaan kunhan on osaamista ja pitää asiat tarpeeksi simppeleinä niin itsekin tekemällä voi saada ihmeitä aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Hanna! Haha kutsukateus :D Joo mielestäni tämä kokonaisuus on todella kaunis ja toimiva! (vaikka itse sanonkin). Itse kun tekee niin saa juuri sellaiset kuin haluaa. Toki vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta on se sen arvoista<3

      Poista
  2. Aivan ihanat kutsut! Upeaa työtä kerrassaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon Siiri! Ovathan nämä todella kauniit :)

      Poista
  3. Miten kutsujen taskut ovat tehty? Näyttävät kivaoilta :)

    VastaaPoista

Jätäthän vierailustasi kommentin, kiitos!

Suosituimmat postaukset

Instagram