Vaihtoaskeleet ja taivutukset haltuun valssitunnilla

on
lauantai 6. huhtikuuta 2019
Moi ja ihanaa lauantaita! Me tultiin Eetun kanssa hetki sitten Suvitanssin järjestämältä valssitunnilta. Meitä, tai ainakin minua jännitti ennen tunnin alkua, mutta jännitys katosi hyvin pian. Valssitunti järjestettiin Lauttasaaressa, Suvitanssin viihtyisässsä salissa. Meidän lisäksemme paikalla oli neljä muuta pariskuntaa, jotka olivat kaikki menossa naimisiin tänä kesänä.



Aloitettiin perusasioista


Valssitunnilla käytiin aluksi läpi valssin perusaskelia ja tanssiasentoa. Etenkin miehen ryhtiin kiinnitettiin paljon huomiota. Tanssiasennoilla oli erittäin suuri merkitys siihen, miten hyvältä tanssi näyttää. Harjoittelimme myös vaihtoaskelia, jotka tuottivat itselleni hieman päänvaivaa. Onneksi Eetu on hyvä viemään.

Tanssiminen saa olla hauskaa


Ja vaikka välillä talloinkin Eetun jalkoja ja vääntelin itseäni omituisiin asentoihin, niin meillä oli niin hauskaa koko tuon puolitoista tuntisen ajan. Oltiin molemmat kokoajan vähintäänkin hymyssä suin, itseäni nauratti vähän väliä. Kysyin Eetulta, että haittaako jos nauran häävalssimme aikana, niin hän vastasi että "Ei tietenkään, sehän on vain hyvä että on hauskaa!".

Kun perusaskeleet ja tekniikat alkoivat olemaan hallussa, siirryimme taivutuksiin. Sekin oli aluksi hieman haasteellista, mutta helpoilla ohjeilla sekin alkoi loppukohden sujumaan hyvin. Minun oli alkuun vaikea ennakoida, milloin Eetu tekee taivutuksen, mutta opin sen nopeasti.

Selkeitä ohjeita opettajalta


Opettaja antoi selkeitä ja hyviä ohjeita, kuten mihin kohtaan siirrän jalkani ja missä asennoissa lantiot ovat. Eetulle taivutuksissakin tärkein asia oli ryhdin säilyttäminen. Jokainen pari sai rauhassa kokeilla kaikkia tunnilla käytyjä asioita omaan tahtiinsa. Opettaja sitten avusti tarvittaessa tai korjasi tanssiasentoja.

Valssitunti
Kuva: Suvitanssi & Yoga


Omaa häävalssia soveltaen


Lopuksi harjoittelimme vielä paria ylimääräistä juttua, jotka voi halutessaan lisätä häävalssiin. Ensimmäinen oli sellainen liike, jossa morsian kiertää sulhasen ympäri. Toisessa liikkeessä sulhanen tekee paikallaan perusaskelia eteen ja taakse, ja samaan aikaan morsian pyörähtää miehen edessä.

Valssitunti oli kaikinpuolin erittäin hyödyllinen ja sieltä sai paljon hyviä liikkeitä, joita voi hyödyntää omassa häävalssissaan. Tämä siis todellakin ylitti kaikki odotuksemme. Tästä onkin hyvä jatkaa treenaamista valitsemamme häävalssikappaleen tahdissa ❤️

Häävalssikursseja kesäkuulle


Mikäli sua ja sun partneriasi kiinnostaisi myös päästä treenaamaan häävalssia, niin kannattaa ehdottomasti vierailla Suvitanssin häätanssi-sivustolla. Siellä näytti olevan vielä pari kurssia kesäkuulle.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi kommentin, kiitos!

Suosituimmat postaukset

Instagram