Imetänkö häissä?

on
keskiviikko 17. huhtikuuta 2019
Kuvassa: Laura Roschin lapsensa kanssa. Kuva: Marko Laukkarinen

Moi! Kirjoittelin jokin aika sitten Karhusola -blogin puolelle ristiriitaisista fiiliksistäni taaperoimetystä kohtaan. Pohdiskelin samassa julkaisussa myös imettämistä häissä.

Imetän tosiaan 1,5-vuotiasta poikaani vielä useita kertoja päivässä. Oman jaksamiseni takia mieleni tekisi jo lopettaa imetys. Toisaalta imetys on pojalle niin tärkeä asia, etten haluaisi lopettaa sitä itsekkäistä syistä. Toivoisin, että päätös imetyksen lopettamisesta olisi lähtöisin pojasta itsestään.

Imetystä häissä



  • Jos en lopeta imetystä ennen häitä, niin minulla on eripari tissit myös hääpäivänäni. Koska kuten monikaan ei teistä varmaan tiennyt, niin imetän poikaamme yhdellä rinnalla. Yhdellä rinnalla imettämisen vuoksi toinen rintani on siis isompi kuin toinen.
  • Häämekossani voi olla hieman haasteellista imettää. Ellei sitä sitten avaisi sen verran, että tissin saisi kaivettua esille. En ole myöskään löytänyt mitään liivejä mekon kanssa, koska jokaisissa liiveissä tulee vastaan sama ongelma; kun toinen kuppi on sopiva, niin toinen on liian iso tai pieni. Tämän asian olen päättänyt ratkaista joko teippaamalla tissit tai sitten olen ilman liivejä.
  • Jos lopetan imetyksen ennen häitä, niin saatan ehkä saada jokseenkin samankokoiset rinnat hääpäivään mennessä. Täysin samankokoisia niistä ei todennäköisesti koskaan enää tule. Mutta ei sekään ole varmaa, että rintojen kokoero ehtisi tasoittua. Mutta ainakaan ei tarvitsisi kärsiä kipeästä ja pinkeästä rinnasta yön myöhäisinä tunteina ja seuraavana aamuna.
  • Toisaalta tuntuisi niin hölmöltä lopettaa imetys yhden päivän takia. Ehkä sen pingotuksen kanssa pystyy olemaan iltaan saakka, mikäli imetys ei mekon kanssa onnistuisi. Rinnan voisi vaikka pumpata illalla, sitten kun mekon saa riisua.
  • Imetyshetkistä voisi saada mielettömän upeita kuvia! Tuore morsian, häämekko, kesäpäivä, taapero ja maitohörpyt. Siis kattokaa nyt tota Marko Laukkarisen ottamaa kuvaa Laurasta ja hänen lapsestaan, voiko olla mitään kauniinpaa ♡


Jos haluat lukea lisää pohdiskelua imetyksestä, pääset lukemaan julkaisun kokonaisuudessaan täältä.

Näillä näkymin meillä jatkuu imetys ainakin toistaiseksi. Millaisia ajatuksia tämä julkaisu sinussa herätti? Voisitko itse imettää omissa häissäsi?

2 kommenttia on "Imetänkö häissä?"
  1. Todella mielenkiintoinen teksti! Itselläni lapsia ja siten myös imetyskokemuksia on taustalla tasan nolla, joten oikeuteni ja tieto-/kokemuspohjani kommentoida aihetta tuntuu vaillinaiselta. Itseäni tuntien oletan kuitenkin, että itselläni ei riittäisi motivaatiota jatkaa taaperoimetystä, joka olisi käynyt itselleni rasitteeksi. Itselleni häät voisivat toimia rajapaaluna, johon päättää imetys. Toivottavasti löydätte teille sopivan ratkaisun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista kommentistasi! Itse olin aluksi ajatellut samaa, että häihin mennessä lopetan imetyksen kokonaan. Mutta mitä lähempänä häät ovat, niin vahvemmin tulee ajatus siitä, etten halua lopettaa imetystä ainoastaan yhden päivän vuoksi. Yöimetykset saisivat jo jäädä, mutta päivisin imetän ihan mielelläni. Katsotaan, miten hääpäivänä käy imetyksen suhteen. Mikäli sattuu olemaan rauhallinen ja sopiva hetki imetykselle niin mikä ettei! Riippuu vähän taaperostakin, että onko hän kyseisenä päivänä paljon läheisyyttä vailla.

      Poista

Jätäthän vierailustasi kommentin, kiitos!

Suosituimmat postaukset

Instagram