Hääkakku Tårta på Tårtalta

on
lauantai 11. toukokuuta 2019
Ihanaa viikonloppua! Enpä ole kirjoittelut tänne aikoihin. Kaikki aika on kulunut koulun parissa, mutta nyt alkaa vihdoinkin helpottaa. Ensiviikolla alkaa kesäloma ja sen jälkeen pääsee kunnolla keskittymään hääjuttuihin. Johan tässä käy pian päivät vähiin, kun tänään häihin on aikaa enää 49 päivää.

Hääkakku

Kakkutasting leipomokahvila N'avetassa


Kävin viime kuussa Tårta på Tårtan järjestämässä kakkutastingissa, kun siskoni voitti Hashtag Häät ja Tårta på Tårta järjestämästä Instagram arvonnasta kakkumaistelun kahdelle hengelle. Tastingtilaisuus järjestettiin Sipoossa, tunnelmallisessa leipomokahvila N'avetassa.

Upeat kakut tilaisuuteen oli loihtinut Tårta på Tårtan leipuri ja kakkutaiteilija, Sanna, jolta onnistuu kakku kuin kakku!

Hääkakku

Ihanan makuisia kakkuja


Kakkuja oli tarjolla useaa eri makua, joista omat suosikkini olivat vadelma-valkosuklaa ja mustaherukka-valkosuklaa. Kakut olivat ihanan pehmeitä ja sopivan kosteita. Myös maut olivat selkeitä ja raikkaita.

Hyvän maun lisäksi tärkeää on myös kakun ulkonäkö. Kakut olivat kauniin yksinkertaisia, mutta Sanna kykenee toteuttamaan myös täysin toiveiden mukaisia kakkuja (kurkista esim. nämä upeat teemakakut).

Tryffelikakku oli vegaaninen, joten siskoni pääsi maistelemaan sitä. Ja se oli kyllä hyvää. Ei välttämättä raikkain valinta kesäjuhliin, mutta erittäin hyvänmakuinen.

Hääkakku

Hääkakku Tårta på tårtalta


Tykästyin Tårta på Tårtan kakkuihin niin paljon, että päätimme tilata hääkakkumme heiltä. Otin heti saman päivän aikana Sannaan yhteyttä, ja iloksemme hän lupautui leipomaan häihimme kakun.

Hääkakku

Maistelukakut ja macaron-leivos


Halusimme Eetun kanssa maistaa vielä kahta erilaista vaihtoehtoa hääkakun täytteiksi. Sanna leipoi kaksi pientä kakkua pyytämillämme täytteillä, ja kävin eilen hakemassa maistelukakut heidän leipomoltaan. Lisäksi olimme pohtineet, että tarjoaisimmeko kakun lisäksi myös macaron-leivoksia, joten Sanna laittoi kakkujen mukaan myös vadelman makuisen macaron-leivoksen.

Hääkakku

Maistelukakuissa makuina olivat vadelma-kermatoffee ja vadelma-valkosuklaa-lime. Näistä kahdesta kakusta molempien suosikki oli ehdottomasti vadelma-kermatoffee. Ihan mielettömän hyvänmakuinen, nam!

Hääkakku

Nyt kun hääkakun maku on päätettynä, niin täytyisi enää miettiä kakun ulkonäköä. Kakusta tulee todennäköisesti kaksikerroksinen ja koristeeksi kukkia, valumia tms. Täytyy hakea hieman inspiraatiota vaikkapa pinterestistä, mistäs muualtakaan.

Minkälaisia hääkakkuja teillä on ollut?
4 kommenttia on "Hääkakku Tårta på Tårtalta"
  1. Kuulostaa todella herkulliselta! Me ei vielä yhtään tiedetä, että millainen hääkakku me haluttaisiin. Täytyy pitää silmät auki vaihtoehdoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siiri! Voin ainakin lämpimästi suositella Tårta på Tårtaa, heidän kakkunsa ovat sekä upeita, että myöskin mielettömän hyvänmakuisia. Toki en tiedä mistä päin Suomea olette kakkua tilaamassa. Mutta pidähän tosiaan silmät auki, toivotaan että löydätte teille sopivan kakun :)

      Poista
  2. Onpa herkullisen näköisiä ja kuuloisia kakkuja! Meilla oli hääkakkuna moussekakku, jossa oli valkosuklaakerros, mustaherukkakerros sekä pohjana suklainen kakkukerros. Oli ihan sikahyvää!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh kuulostaapa hyvältä! Minusta mustaherukka sopii kakkuun niin hyvin! Mies ei vain innostunut yhtä paljon. Mutta jos laittaisi koristeeksi vaikka jotain karhunvatukoita tms ja vaikka kinuskikastiketta, voisi olla aika hyvä!

      Poista

Jätäthän vierailustasi kommentin, kiitos!

Suosituimmat postaukset

Instagram