Häämarssit ja vihkimisen muistilista

on
torstai 16. toukokuuta 2019
Vihkimisen muistilista


Tahdon-ilta Paavalinkirkossa


Moikka! Kävimme eilen Eetun kanssa Paavalinkirkossa Tahdon-illassa, jossa pappi kertoi vihkitoimituksen kaavasta ja kanttori soitti erilaisia häämarsseja, virsiä ja muuta häihin sopivaa musiikkia. Saimme illasta paljon irti ja siksi ajattelinkin jakaa näitä asioita myös teidän kanssanne.

Yleisimmät häämarssit


Tahdon-iltaan halusimme osallistua etenkin kuullaksemme häämarsseja. Kanttori soitti uruilla kaikista tunnetuimmat häämarssit, joita ovat Richard Wagner - Morsiuskuoro oopperasta Lohengrin, Felix Mendelssohn - Häämarssi, Erkki Melartin - Juhlamarssi sekä Toivo Kuula - Häämarssi. Lisäksi hän soitti lähtömusiikiksi sopivia kappaleita.

Vihkimisen muistilista

Nämä listat ovat siis hyvin suppeat ja sisältävät joitakin esimerkkejä siitä, mitä kirkossa voisi soida. Mutta toki vaihtoehtoja on hyvin paljon, joista jokainen hääpari varmasti löytää juuri heille mieluista musiikkia. Musiikin valinnasta keskustellaan kanttorin kanssa.

En nyt halua paljastaa, minkälaiseen musiikkiin olemme itse päätyneet, koska lukijoistani löytyy myös häävieraita. Joten jääköön se toistaiseksi pieneksi yllätykseksi. Sen verran voin paljastaa, että virsiä tullaan todennäköisesti laulamaan vain yksi. Sen lisäksi eräs ystäväni laulaa kirkossa yhden kappaleen.

Vihkimisen muistilista

Vihkimisen muistilista


Musiikin valinnan lisäksi kirkkovihkimisen kannalta muistettavia asioita ovat:

♡ Kirkon ja papin varaaminen
♡ Tapaaminen papin kanssa
♡ Pyyntö esteidentutkinnasta ja sen toimittaminen papille
♡ Vähintään kaksi todistajaa
♡ Päätös sukunimestä
♡ Vihkisormukset
♡ Nauttikaa ihanasta päivästä!

Vihkimisen muistilista

Meillä on tänään häihin aikaa 44 päivää. Niin jännää! Ja eilen sain tietää Eetun polttareiden ajankohdan! Tää oikeesti tapahtuu, me ollaan menossa naimisiin. Miks mun pää ei pysy mukana tässä 😄

Vihkimisen muistilista
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi kommentin, kiitos!

Suosituimmat postaukset

Instagram