Kukat häihin

on
perjantai 7. kesäkuuta 2019
Eilen kävin palaveeraamassa häidemme floristin kanssa. Super lahjakas kukkataituri Tapio Komminaho työskentelee kukkakauppa Biederissä Ruoholahdessa ja toteuttaa häidemme kukituksen.

Kukat häihin
Kuva: Kukkakauppa Bieder

Ennen tapaamistamme olin tehnyt itselleni muistilistan kaikista niistä kukista, joita häihimme tulisimme tarvitsemaan. Kukkia tulee melko paljon, koska juhlatilan koristelu koostuu lähinnä vain kukista ja kynttilöistä. Tänä päivänä kukilla on aika iso rooli häissä. Minulle aidot kukat häissä ovat tärkeä elementti, koska niillä saadaan luotua hääpaikalle tunnelmaa.

Kerroin heti palaverin alkuun, etten itse tiedä kukista mitään ja luotan täysin siihen, että hän ammattilaisena osaa kertoa mm. mitkä kukat kestävät pöydissä ilman vettä. Näytin floristille muutamia Pinterestistä tallentamiani inspiraatiokuvia. Kerroin värimaailmasta ja Tapio pyysi saada nähdä kuvan häämekostani. Hillittyyn ja yksinkertaiseen häämekkoon ei välttämättä sovi kovin rönsyilevä ja huoleton morsiuskimppu, kun taas rennon boheemiin pukuun sellaisen voi yhdistää.

Tapio sai heti kiinni ajatuksistani ja kertoi ideoitaan kukkien suhteen. Minulle tuli todella luottavainen olo keskustelumme pohjalta ja tiesin heti, että kukkamme tulevat olemaan upeat.

Häidemme kukat


  • Morsiuskimppu
  • Morsiusneidoille pienet kimput (joista toista käytän myös heittokimppuna)
  • Sulhasen viehe
  • Rannekukat kaasoille ja äidilleni
  • Hääkampauksen kukat
  • Köynnökset pöytiin
  • Muutamia yksittäisiä köynnöksiä mm. tervetuloa -kranssin koristeluun
  • Happy joe-pulloihin tulevia yksittäisiä harsokukkia, eukalyptusta tms.

Kukat häihin

Keskustelun päätteeksi Tapio näytti minulle muutamia värivaihtoehtoja, joiden ajatteli sopivan teemaamme; vanhaa roosaa, korallia, vihreää, valkoista ja ehkä myös hieman tummanpunaista. Hän myös näytti, millä tavoin ruskuksesta ja harsokukasta saadaan aseteltua pöytien keskelle kaunis köynnös.

Häitä edeltävänä päivänä saan käydä katsomassa kimppuani. Samalla floristi näyttää, millä tavoin kimppua kannattaa kantaa, jotta se näyttää mahdollisimman kauniilta. Sovimme myös Tapion kanssa, että hän koristelee hääpäivänä juhlatilan. Hänellä on selkeämpi visio siitä, miten köynnökset asetellaan. Kukkia ei voi viedä juhlapaikalle etukäteen, koska ne eivät säilyisi freesinä juhliin saakka.

Ovatko kukat sinulle iso ja merkityksellinen osa häiden somistuksessa?

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi kommentin, kiitos!

Suosituimmat postaukset

Instagram