Hääviikko on täällä!

on
maanantai 24. kesäkuuta 2019
Moikka ja ihanaa alkanutta viikkoa! Kirjoittelinkin teille viime torstaina omista fiiliksistäni häiden lähestyessä, sekä kokosin myös to do -listaa. Kyseiseen postaukseen pääset tästä.

Hääviikko

Niin se vaan on, että hääviikko on vihdoin täällä! Nyt kun häihin on aikaa enää viisi päivää, niin tällä viikolla jokaiseen päivään sisältyy jotakin häihin liittyvää tekemistä. Viime viikonloppuna askartelimme mökillä valokuvaustaustan polaroid-vieraskirjaa varten ja maalasimme Kiinasta tilaamamme puiset räikät.

DIY-valokuvaustausta


Eetu tilasi Kiina-kaupasta muovisia köynnöksiä valokuvaustaustaa varten. Itselleni on tärkeää, että häissä käytetään aitoja kukkia ja vältetään muovia, mutta tämän asian kohdalla olin valmis tekemään poikkeuksen. Aidot kukkaköynnökset ovat toki kauniita, mutta myös hintavia. Lisäksi toteutuksen ajankohtaa täytyy miettiä, etteivät kukat ehdi kuivahtamaan.

Hääviikko

Muoviköynnösten lisäksi tarvitsimme pitkän kepin, rautalankaa sekä narua. Mökin halkopinosta löytyi sopiva keppi tähän tarkoitukseen. Vihreää rautalankaa olin ostanut Sinellistä ja narua löytyi mökin kaapista.

Hääviikko

Valokuvaustaustan toteutus oli todella helppoa. Köynnökset kiinnitettiin rautalangan avulla keppiin kiinni. Meillä oli käytössämme kahdenlaista köynnöstä ja laitoimme niitä vähän vuorotellen. Yhden köynnöksen pyöritimme lopuksi vielä kepin ympärille. Viimeisenä kepin molempiin päihin kiinnitettiin erilliset narun pätkät, jotta korkeutta on mahdollista säätää.

Hääviikko 

Mielestäni tästä tuli yllättävän kivännäköinen, vaikka muovikukat aluksi epäilyttivätkin. Eiväthän nuo muoviset aitoja voita, mutta kelpaavat meille oikein hyvin. Ja hei, ainakin köynnökset saa hääkirpparilla myytyä eteenpäin!

Mihin tarkoitukseen räikät ovat?


Samalla kun tilasimme köynnöksiä, ostimme myös räikkiä. Monille nämä saattavat olla tuttuja vapusta, mutta meidän häissämme niitä käytetään kun astelemme ulos kirkosta. Ajattelimme, että tämän metelin saattelemana saadaan rikottua ns. "jäykkä kirkkotunnelma" ja kaikki voivat siirtyä juhlamoodiin.

Hääviikko

Emme löytäneet mistään valkoisia tai puunvärisiä räikkiä, joten päädyimme tilaamaan tällaiset värikkäät. Ne olivat edullisia ja ne voi itse maalata haluamansa värisiksi.

Ostimme spray-maalipullon, jolla oli hintaa n. 5 euroa. Väriksi valitsimme mattavalkoisen.

Hääviikko

Maalaaminen hoitui näppärästi pahvialustan päällä. Aluksi maalattiin toinen puoli ja annettiin kuivua hetki ja sitten tehtiin sama käsittely toiselle puolelle. Yhden käsittelyn jälkeen pinta jäi vielä hieman epätasaisen sävyiseksi, joten se vaati vielä toisen kerroksen maalia.

Hääviikko

Tälläisia askarteluja täällä tällä kertaa. Tänään olemme Katjan kanssa lisäksi tulostaneet menu- ja ohjelmakortit sekä hääbingot. Kaikki alkaa olla pikkuhiljaa valmista. Eikä oikeastaan edes jännitä tällä hetkellä, miten tämä voi olla edes mahdollista.

Jätä kommenttia alas, mitä tykkäsit meidän askarteluista. Ihanaa päivää just sulle!
2 kommenttia on "Hääviikko on täällä!"
  1. Tosi nätti tuo köynnöstausta ja hauska idea nuo räikät! Tsemppiä hääviikon loppurutistuksiin!:)

    VastaaPoista

Jätäthän vierailustasi kommentin, kiitos!

Suosituimmat postaukset

Instagram