Väriteema

on
lauantai 2. helmikuuta 2019
Häät
Kuva: Pixabay

Moikka, täällä ollaan jälleen hääsuunnitelmien parissa! Ehkä hieman sydän pomppaa kurkkuun, kun mietin että häihin on aikaa enää alle viisi kuukautta. Meille (lue minulle) on oikeastaan ollut hääsuunnitteluiden alusta asti selkeää, millainen teema häissämme tulee olemaan. Tai oikeastaan ennemminkin niin päin, että varsinaista teemaa ei ole. Jos nyt jotenkin tuota teemaa määrittelisin, niin sanoisin että niitä ovat luonto ja yksinkertaisuus.

Entä miten nuo kaksi asiaa sitten tulevat näkymään häissämme? Ensinnäkin väreillä on mielestäni iso merkitys. Värit ovat maltillisia ja niissä pysytään lähellä luontoa.


Häidemme värejä ovat:

  • Vihreä
Suositaan luonnonvihreää väriä, eli mm. kattauksessa käytämme vihreää köynnöstä tai oksia koristeena. Morsiuskimpussa ja mahdollisesti myös hääkakussa tulee näkymään vihreää. Kaasojen mekot ovat joko vihreitä tai harmaita, niiden hankinta on vielä työn alla.
    Häät
    Kuva: Lotta Polviander
  • Vanha roosa
Vanhan roosan sävyjä tulee näkymään ainakin hääkimpussa ja ehkä osittain myös kauttauksessa. Mahdolliseen karkkibuffaan voisi myös hommata söpöjä vaaleanpunaisia herkkuja.
  • Harmaa
Eetun puku ja mahdollisesti myös kaasojen mekot ovat vaalean harmaat. Bestmanien asuisteissa nähdään myös harmaata, joko kauluspaidassa tai liivissä.
  • Ruskea
Konjakki voisi olla tähän parempi, ei siis ihan ruskea. Eetun ja bestmanien rusetit ovat Naskali Leather konjakin väriset nahkarusetit. Sama sävy näkyy myös Eetun kengissä.

Mielestäni myös viininpunainen sopisi niin ihanasti näiden värien kanssa. Mutta minusta viininpunainen sopii kuitenkin ehkä paremmin syyshäihin.


Yksinkertaisen kaunista:


  • Kattaus
Valkoiset pöytäliinat, kukat/köynnökset, servietit, ruokailuvälineet ja mahdollisesti tuikkukipot kynttilöitä varten. Kattaus pidetään siis hyvin maltillisena, eikä pöytää täytetä ylimääräisillä härpäkkeillä.
  • Hääkakku
Olen saanut hyvän vision hääkakusta, mutta katsotaan millaiseen lopulta päädytään. Alustava ajatus olisi semi-naked cake tummalla pohjalla, valkosuklaamoussea ja marjahilloa. Koristeeksi mustikoita ja karhunvatukoita. Kakkukoristeena voisi olla Ecodecor -verkkokaupan puusta käsinvalmistettu kakkukoriste.
  • Koristeet
Kynttilöitä, köynnöksiä ja kukkia. Siinäpä oikeastaan hyvin yksinkertaiset, mutta kauniit koristeet. Juhlapaikka on kaunis sellaisenaan, joten se ei mielestäni vaadi suuria määriä koristeita.
  • Kampaus ja korut
Omassa kampauksessani tulee mahdollisesti olemaan ehkä jotain lettiä ja kukkia. Kuitenkin siis jotain aika simppeliä. Koruja en ole vielä oikeastaan miettinyt, että minkälaiset ne voisivat olla. Tavallaan jotkut puiset korvakorut voisivat olla aika kauniit, esim. nämä Maanantaimallin pakahdus-korvakorut. Kaulakoruna voisi mielestäni olla ihan hyvin arkisessakin käytössäni oleva Kalevalan äiti-lapsi helakoru. Korussa olisi jotain sinistä.
  • Hääkutsut, menu- ja ohjelmakortit
Hääkutsut tehdään yhdessä lahjakkaan kaverini kanssa ja tavoitteena olisi pitää kutsut selkeän yksinkertaisina. Menu- ja ohjelmakortit tilataan näillä näkymin Crocus Paperilta. Irinan tyyli vastaa kaikkia toiveitamme; se on kaunis, selkeä, ytimekäs ja yksinkertainen.

Suosimme suomalaista käsityötä


Suomesta löytyy mieletöntä osaamista ja upeita tuotteita, jotka valmistetaan ekologisesti. Käsinvalmistetuiden tuotteiden hinta on tietysti hieman korkeampi, kuin vaikkapa Kiinasta tilattavien tuotteiden. Itse olen kuitenkin valmis maksamaan hieman enemmän siitä, että suomalaiset saavat töitä ja minä saan luontoa kunnioittavalla tavalla valmistettuja tuotteita. Arvostakaa ja tukekaa kotimaista osaamista ❤️

2 kommenttia on "Väriteema"
  1. Meillä on häiden värimaailmoissa paljon samaa! Meilläkin vihreä, harmaa ja konjakinruskea ovat esillä, mutta niiden rinnalle tulee kovempana myös valkoista. Nuo Naskalin rusetit ovat kyllä huikeat! Ja ihana (ja pitkäaikainen) muisto niin sulhaselle kuin bestmaneille häistä myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hauska, että teillä on hyvin samanlainen värimaailma :) Meillä on oikeastaan hyvin vähän valkoista, kun häämekkokaan ei ole ihan valkoinen. Ja juu nuo rusetit on kyllä niin huiput! Bestmanitkin tykästyi niihin heti.

      Poista

Jätäthän vierailustasi kommentin, kiitos!

Suosituimmat postaukset

Instagram