Hääpäivän ohjelmarunko

on
torstai 28. helmikuuta 2019

Moikka! Lupasinkin jo viime postauksessa kertoa hieman lisää tapaamisestamme pitopalvelu Huplin kanssa. Tapaamisesta jäi hyvä fiilis ja mikä parasta, menu vaikutti herkulliselta. Menua en kuitenkaan halua oikeastaan vielä paljastaa. Tiedän että blogiani lukee myös osa häävieraista, joten haluan jättää jotain myös arvailun varaan. Minusta ei tunnu ehkä kovin mielekkäältä, että häävieraat tietäisivät hääpäivän sisällöstä jo aivan kaiken etukäteen.

Sen sijaan ajattelin kertoa teille hääpäivän ohjelmarungosta. Meillä ei oikeastaan ollut Eetun kanssa mitään käsitystä häiden aikataulusta ennen palaveria pitopalvelun kanssa. Mitään tiukkaa aikataulua häihimme ei tule, ainakaan toivottavasti. Toivoisin päivän olevan kiireetön ja stressitön, ja tiukka aikataulu on kaikkea muuta kuin stressitöntä.

Palaverissa kävimme läpi ruokailun ja kahvittelun ajankohtia, koska tarjoilut ovat luonnollisesti isossa roolissa; oli kyseessä sitten minkälainen juhla hyvänsä. Tarjoilujen ympärille on myös hyvin helppo alkaa rakentamaan ohjelmarunkoa.


Jälkiviisaana voisinkin suositella, että mahdollisen tapaamisen valokuvaajan kanssa pitäisi vasta sen jälkeen, kun on ensin palaveerannut pitopalvelun kanssa. Kuvaaja nimittäin haluaa tietysti tietää päivän kulusta ja missä välissä mitäkin kuvia otetaan jne. Emme tuolloin vielä osanneet kertoa kuvaajallemme hääpäivän ryhmistä, mutta onneksi niihinkin asioihin on pystynyt palaamaan vielä palaverin jälkeenkin sähköpostitse.

Sitten varsinaiseen ohjelmarunkoon, jota olette kaikki odottaneet. Laitan tähän ohjelmasuunnitelmaan myös suuntaa antavia kellonaikoja. Ruokailu ja kakkukahvi tulevat olemaan todennäköisesti niille suunniteltuna kellon aikana, mutta muutoin aikataulusta pystyy joustamaan ja mennä vähän tilanteen mukaan.

Esimerkiksi jos jossakin kohtaa on selvästi hyvä rako ottaa ryhmäkuvia tai järjestää ohjelmaa, niin miksipäs ei. Jos sen sijaan häävieraat näyttävät viihtyvän seurustellen, niin liikaa ohjelmanumeroita ei silloin "väkisin" ujuteta johonkin väliin. Toivottavasti ymmärsitte, mitä tarkoitan. Koska tarkoituksena on nimenomaan viettää ihana ja rento hääjuhla meille rakkaiden ihmisten seurassa.

Ohjelmarunkoon en laita aamun valmisteluita tai illanvieton aikataulua sen tarkemmin.

Hääpäivän ohjelmarunko


♡ First look ja potrettikuvat kirkon läheisyydessä klo 12:30
♡ Vihkiminen alkaa klo 14
♡ Potrettikuvat juhlapaikan läheisyydessä klo 15
♡ Onnittelumalja klo 15:30
♡ Ruokailu klo 16
♡ Tauko/ohjelmaa klo 17
♡ Hääkakku ja kahvi + puheita klo 18
♡ Häävalssi klo 19:30
♡ Tähän väliin ehkä viimeiset potrettikuvaukset auringonlaskussa
♡ Mahdollinen iltapala klo 22


Haluan edelleen painottaa, että aikataulu on suuntaa antava. Minusta jonkinlainen aikataulurunko vähentää stressiä, kun tietää suunnilleen mitä tapahtuu seuraavaksi. Aikataulun laatiminen helpottaa myös valokuvaajan työtä. Ja ajattelisin, että myös vieraista on mukava vähän tietää ohjelmien aikataulutuksesta.

Aikatauluttamisesta voidaan tietysti olla montaa erimieltä. Joku toinen hääpari saattaa haluta, että juhlat etenevät täysin omalla painollaan, ja sekin on täysin hyväksytty tapa. Ei ole vääränlaista tapaa järjestää häitä, vaan omannäköinen on juuri se oikea tapa.


Olisi hauska kuulla muiden häitään lähitulevaisuudessa viettävien mielipiteitä ja kommentteja. Mitä mieltä olette tästä meidän ohjelmarungosta, tuntuuko aikataulutus liian tiukalta? Entä tuleeko teille ohjelmarunkoa ja jos tulee, niin minkälainen?

Paljon kysymyksiä, kiitos jos jaksatte kommentoida. Aihe on mielenkiintoinen. Ihanaa loppuviikkoa! 😊

Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti

Jätäthän vierailustasi kommentin, kiitos!

Suosituimmat postaukset

Instagram